perjantai 4. marraskuuta 2011

Henkivakuutus

Eli kävin tässä kokeilemassa tätä Lähivakuutuksen mainostamaa Laske oma hintasi -toimintoa.

Noin yleensäkkin moinen ihmisarvon laskeminen eurojen perusteella on hullua, mutta havatsin touhussa pari epäkohtaa.

Ensinnäkin vakioasetuksilla (ikä 30vuotta, tulot 50 000 € vuodessa), mies on kuukaudelta kalliimpi kuin nainen. Miehen hintä on 7€/kk, naisen 6,20€/kk. Siis naisen pitää tienata kuukaudessa 57 000€ saadakseen hinnakseen 7€/kk. Minkä helvetin takia? Tarvittavan vakuutusturvan määrässä oli seuraava teksti:
Henkivakuutuksen hinta lasketaan tarvittavan vakuutusturvan määrän perusteella. Laske yhteen omat velkasi, osuutesi perheen veloista ja yhden vuoden bruttopalkat. Jokaista huollettavaa lasta kohti vakuutusturvaan lisätään 20 000 euroa.
Siis arvosi määräytyy suoraan sen mukaan paljonko sinulla on massia. Jos rahaa ei ole vakuutustakaan ei saa. Eli suora ylistys rahalle. Tässä yhteiskunnassa, tässä ajassa raha on valtaa, valitettavasti.
Toinen kusinen juttu tuossa oli ikäraja. Henkivakuutus voidaan myöntää 18-65-vuotiaille. Aivan kuin alaikäiselle ei voisi sattua mitään. Tavallaan ärsyttää myös tuo yläikäraja, mutta näen siinä järjen. Suomalaisten keskimääräinen kuolinikä on 77,5-80-vuotta. Henkivakuutuksen ottaminen vain vähän ennen sitä, voidaan kokea melko turhaksi. Toisaalta kuitenkin jos ilmenee esim. syöpä juuri 66-vuotiaana. Miten silloin? Elinikää olisi keskimäärin jäljellä kuitenkin yli 10 vuotta, mikä on suhteellisen paljon vuosia. Joku voisi sanoa että:
-Ei se yks 10 vuotta enää noin vanhana tunnu.
Julma väite. Voi toi olla että ajankulumista ei enää vanhana samalla tavalla huomaa, mutta entä lapsenlapset?
Oleletaan, että tämä syövän saanut henkilö on saanut lapsia n. 30-vuotiaana ja hänen lapsensa ovat saaneet myös lapsia n. 30 vuotiaana ja tähän lisätään vielä 6 vuotta jotta henkilöstä saadaan 66 vuotias. Eli tuohon 66:een ikävuoteen mennessä henkilöllä on X määrä 0-6 vuotiaita lapsenlapsia. Ja noille ipanoille se 10 vuotta kyllä tuntuu paljolta.

Noin tiivistettynä:
-Ei rahaa, ei vakuutusta.
-Alaikäinen tai vanha, ei vakuutusta.

Appendix - Ei Raha Oo Mun Valuutta 

Haistakaa paska, kaikella rakkaudella Kana-chan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti