lauantai 26. marraskuuta 2011

Maata Näkyvissä ja avoimet ovet

Eli nyt kun poden jostain (sairaasta) syystä huonoa omatuntoa siitä, etten ole hetkeen kirjoittanut, niin selitän sekavasti viime päivien tekemisiäni.

 Ensinnä oli nuo Maata Näkyvissä -festarit. Jos et siis tiedä millaiset festarit ne on, niin kaikki siellä soittavat bändit esittää gospelia. Vaikka en mitenkään erityisesti koe olevani uskovainen (kantani Jumalan, Jeesuksen ja muiden olemassaoloon on ehdoton ehkä), niin siellä on silti mukavaa.
Tapahtuma järjestetään Turussa, HK-areenan ja Messukeskuksen tiloissa ja paikalle saapuu useita tuhansia nuoria ympäri Suomen. Ja vaikka on kaltaiseni sekava ikuinen "emmä tiiä" -henkilö, niin siellä vallitseva tunnelma on jotain huimaa.
Voi liittyä siihen ajatukseen että siellä voi nk. uskoa vapaasti. Sinua ei tuomita sen takia että uskot. Kun käsittääkseni teinien hallitsemassa yläkoulu maailmassa uskoa pidetään jotenkin huonona juttuna. Yleensä vain sen takia, että uskontoa pidetään yhtenä tyhmimmistä kouluaineista, ikään kuin matikkaakin (dramaattinen paljastus: Kana tykkäsi yläkoulussa noista molemmista!!). Uskonnosta jää huono maku, koska vähintään koko alakoulu aika on puhuttu kokoajan samoista asioista kuten maailman luominen, Nooan arkki, Jeesuksen syntymä ja pääsiäinen, noin muutaman esimerkin mainitakseni. Toki sieltä välistä löytyy muitakin juttuja, mutta noista taidetaan paasata eniten. Joten on pakko myöntää että se voi alkaa tympiä. Mutta ne festarit...
Ja vaikka kyseessä onkin uskonnollinen tapahtuma, siellä näitä uskon asioita ei niin tuputeta. Ihmiset tulevat, koska uskovat jo valmiiksi. Muutenkin ne uskon asiat tulevat siellä musiikin kautta, lähes huomaamattomasti. Jumalan palveluksiakaan ei koko viikonlopun aikana ollut kuin kaksi. Eikä niihin osallistuminen ole pakollista, saa mennä jos sille tuntuu. Ihme kyllä, kävin niistä toisessa, taisin tosin nukkua siitä suurimman osan. Sen toisen "Jumiksen" aikana meidän neljän hengen tyttöporukka, istui Kivikylä -nimisen, hallilla olleen, roskaruokapaikan lattialla syömässä ranskalaisia ja taisi siinä samalla maailmakin parantua(=kiertoilmaus paskan jauhamiselle ja yms juoruilulle). Sellaista siellä on. Kävinhän miän tietysti fanittamassa myös paria esiintyjää ihan permannolla asti. Kyseiset esiintyjät oli kls. ja Skillet kumpikaan noista ei ainakaan tunnu niin "yliuskovaiselta", tai ei ainakaan siellä kiljuvien ja hyppivien faniens seassa tuntunut. Hieno tapahtuma, kannattaa käydä ja aiheesta saa kysyä.

Nyt kaikki ensimmäistä omaa asuntoa miettivät ihmiset jotka ajattelevat: "Sitten mun ei tarvi siivota enää ikinä!" niin se on harhaluulo. Äidin ja/tai isin vierailua edeltävänä päivänä melko varmasti siivoat, koska haluat, että vanhemmat saavat kuvan, että olet aikuistunut ja pystyt helposti asumaan yksinkin. MUTTA jos ajoitat siivoamisen vain vierailua edeltäviin iltoihin, niin tekemistä on hurjasti (tiedän kokemuksesta). Suurimpia ongelmia tuottavat luultavasti pöly ja satunnaises krääsä, jolle ei ole varsinaista sijoituspaikkaa. Pöly on tuska, koska sitä kertyy paljon ja nopeasti. Syy miksi otin aiheen esille, on se, että itse kulutin koko eilisillan siivoamalla. Tiivistetty lista mitä kaikkea sellainen yhdenillan täys-siivous pitää sisällään:
  1. Raivaa lattia ja pöytä
  2. Tuuleta matot
  3. Pese pyykkiä
  4. Pyyhi lattia
  5. Etsi "koti" kaikille ympäriinsä lojuville tavaroille
  6. Tiskaa.
Vaikka listassa ei ole montaa kohtaa, sen suorittaminen vie silti ihan kiitettävästi aikaa (eli useita tunteja). Kaiken tuon lisäksi minun piti vielä ehtiä käydä kaupassakin. Oli suorastaan rankka ilta.

 Olihan meillä koululla sitten tänään avoimienovien päivä. Eli sen sijaan, että olisin nukkunut puolille päivin, angstannut sitä ettei ole mitään tekemistä ja mennyt koneelle; olen ollut koulussa, lauantaina. Ei sillä, että se nyt varsinaisesti olisi haitannut (ainut ongelma on se aikainen herätys). Oikeastaan kokonaisuudessaan mukava päivä. Pidimme nimittäin nyyttärit ja väsäsimme piparkakkutalon (laitan kuvan myöhemmin(jos muistan)). Tietenkin äitini tuli parin muun kanssa käymään siellä. Pidin heille pienen esittely kierroksen ja sellaista. Ei tule nyt oikein mieleen mitään muuta erityistä mainitsemisen arvoista..

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin Kana-chan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti