maanantai 31. lokakuuta 2011

Piirtämiseni

Tänään koin taas sellaisen hetken, että teki mieli huutaa. Syynä yllättäen iki-ihana ryhmänohjaajani. Tänään meille annettii väliarvio, koska nyt vihdoin värioppi on käyty loppuun. Arvosanat tulevat tällaisena epätarkkana 1-3 pisteytyksenä, sain 2-.
Ja se mikä tässä nyt on rasittavaa, on se, että RO:ni lupasi silloin päivemmällä, että reputan koko kurssin, jos en korjaa väriympirääni, josta olivat sinoperi ja karmiini (punaisen sävyt) menneet vahingossa väärinpäin. Miettikää, kymmeliä tunteja hukkaan kahden väärinpäin menneen punaisen takia!! No minähän tietysti kilttinä tyttönä korjasin mokan, mutta silti.
Toinen rasittava asia tästä oli, että en mielestäni saanut kunnollista arviointia, tai rakentavaa kritiikkiä. Sain kaksi väriopinkansiota koskevaa kommenttia:
-Olihan ne kaksi ihan kivoja.
-Ne hevoset on hyvät.
Että yritä siinä nyt sitten keksiä olinko hyvä vai huono. Syy kommenttien vähyyteen löytynee luultavasti siitä, että kyseinen opettaja ei edes kunnolla katsonut kansiotani.
Se sitten, mikä minua oikeasti ärsyttää on seuraava arvostelun osa:
Kommentit saivat alkunsa, yhdestä kehutusta kuvasta. RO kysyi:
-Oletko säkin niitä japsin piirtäjiä?
-Joo, vastaan.
Sitten oli selitystä, siitä että sitä ei katsota koululla hirmu hyvällä. Sitten RO vertasi mangaa Aku Ankan piirtämiseen. Se että piirrän mangaa tarkoittaa ainakin hänen mielestään, että olen yksinkertaisesti kykenemätön piirtämään mitään muuta. "Pelkästään sillä Aku Ankalla ei pitkälle pötkitä." Ja tuo oli melko suora lainaus. Lyhyt keskustelu päättyi seuraavaan kommentiin:
-Koita opetella siitä pois.
En vastannut. Vitutti vaan tuommoinen. Muistan, että pääsykokeiden kirjoitustehtävässä kerroin, että olen piirtänyt mangaa viimeiset seitsemän vuotta. Eli kun koululla kerran on mangan suhteen noin kielteinen linja, niin miksi helvetissä minut sitten on otettu sisään? Jos olisin moisesta linjasta tiennyt, niin tietysti olisin piirtänyt realistisemmalla tyylillä. Tosin kun olen mangaa noinkin kauan piirtänyt, niin vaikka tietoisesti pyrin piirtämään muuta, niin kyllä sen nk. 'manga taustaisuuden' silti erottaa, mutta olisin edes yrittänyt ja sehän on tärkeintä.


Aiheesta pieni pohdinta tähän loppuun. Mikä se mangan nk. Aku Ankka on?

Tämä on se kuva niistä hevosista, taustan vielä ollessa vähän keskeneräinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti