keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Tiedosta ja kärsi

Nyt ei ole kyse mistään eläirääkkäys videosta vaan oikeasta dokumentista. Video sisältää järkyttävää materiaalia, joka ei oikeasti sovi kaikille. Mutta kehoitan teitä katsomaan sen silti.

Suomenkielisen tekstityksen saa CC -nappulasta, joka näkyy kun menet YouTuben puolelle.

Mark Twain sanoi kerran, "Kaikista koskaan luoduista olennoista ihminen on halveksuttavin. Hän on ainoa olento, joka tuottaa kipua huvikseen, tietäen sen olevan kipua."

Tällä videolla on myös reilusti kuvaa teurastamoiden seinien sisäpuolelta. Ei kivaa materiaalia, vaan ei ole tarkoituskaan olla, koska eläinten tappamisesta ei saa kivaa tekemälläkään.

Dokumentissa on myös pätkä siitä, kuinka yksi amerikkalainen iso yhtiö hoitaa härän tappamisen. Ja kun sinä - rakas lukija - et halua katsoa videota, koska tiedät että se traumatisoi sinut, niin minäpä kerron:
  1. Härkä käännetään koneella ylösalaisin
  2. Härkä saa sähköshokin
  3. Härän kurkku viilletään auki ja veri valutetaan lattialle
  4. Mm. härän kurkku revitään ulos
  5. Härkä nk. vapautetaan koneesta (eli siitä avataan luukku jolta härkä liukuu lattialle)
  6. Härkä on edelleen hengissä ja yrittää nousta ylös verenliukastamalta lattialta
  7. Odotetaan että härkä kuolee 
Eikä tuossa ollut mitään laillista. Esim. kohta yksi, härät käännetään teurastajan mukavuuden takia, se on kielletty laissa, mutta sitä tehdään silti.

Ja jotta ette voisi vedota tähän idioottimaiseen "Ei koske minua, sehän on Amerikassa" ajatukseen, niin lause myös eräästä monien suomalaistenkin pitämästä harrastuksesta:
"Metsästäjät tappavat yli 200 tuhatta eläinä joka vuosi."
Eikä metsästäjän piippuun kuoleminen ole paras tai kivuttomin mahdollinen tapa kuolla. Ja kun vielä kaikilla nisäkkäillä, linnuilla ja kaloillakin on sama kipujärjestelmä. Eli ne kaikki tuntevat kipua, niin kuin ihmisetkin jotka siis ovat nisäkkäitä.

Ja tieteen nimissä eläimiä kuolee 19 000 minuutissa. Ja jokainen eläinkokeilla testattu aine joudutaan testaamaan myös ihmisillä, koska eläimet ovat biologisesti erillaisia kuin ihmiset.
Ja ihan tieteen nimissä, eläimiä mm. poltetaan siten että niiden nahka irtoaa.
Eivätkä koe-eläimiä vaivaavat tulehdukset ja häkkihulluus ole mitenkään harvinaisia.
Ja vaikka pystyisin tuottamaan aiheesta tekstiä vielä reilusti, niin lopetan kuitenkin tähän, ettei juttu veny ihan mahdottomaksi.

Katsokaa tuo video ja kärsikää tiedon tuomasta tuskasta.
Kana-chan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti